Chec cu crema de nuci este o reteta de prajitura simpla pentru care aveti nevoie de faina, zahar, nuci, cacao, coaja de portocala, ulei, oua
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine, adaugi galbenusurile pe rand, esentele si faina in ploaie amestecand usor de jos in sus. Ultimul se adauga uleiul. Nucile trebuie date putin la cuptor dar aveti grija sa nu se arda, iar apoi indepartati coaja de deasupra Se tapeteaza o forma de chec si se pune din aluat pastrand un sfert din el. Deasupra punem o mana de nuci tocate si restul le oprim pentru crema. Aluatul oprit se amesteca cu cacao cernuta si nucile (o parte tocate marunt si o parte rasnite praf). Va rezulta o crema mai groasa care se pune deasupra aluatului, se trece cu furculita prin el si se da la cuptor pentru 40-50 de minute potrivind cuptorul la foc mic.
Gustul cremei este unul dulce amarui datorita pudrei de cacao, merge de minune la o cana de cafea cu lapte.
Alte retete recomandate:
Ca avem o friptura de pui, un peste la gratar sau orice altceva, o garnitura colorata inveseleste automat farfuria. Azi am...
Piure de mazare cu cartofiIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala