Chec cu crema de migdale

Pentru a prepara aceasta reteta de chec cu crema de migdale sunt necesare urmatoarele ingrediente: migdale, faina, zahar, unt, oua, esenta de migdale, praf de copt, smantana, scortisoara, zahar brun.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 2 linguri esenta de migdale
  • 1 praf de copt
  • o ceasca smantana
  • Pentru crema:
  • 2 linguri zahar brun
  • ½ ceasca migdale macinate
  • o lingurita scortisoara
  • 2 oua
  • 100 g unt

Mod de preparare

Pentru a pregati aluatul, se amesteca faina cu praful de copt, sarea, ouale, zaharul, untul si smantana. Se formeaza un aluat care se lasa deoparte.

Pentru a pregati crema, se amesteca untul cu zaharul si se adauga migdalele macinate si scortisoara. Se adauga ouale si esenta de migdale.

Se  ia o forma si se aseaza un strat de aluat, peste unul de crema, urmat de unul de aluat si tot asa pana cand se termina compozitiile. Se pune la cuptor pentru 45-50 minute.


Se serveste cu zahar pudra deasupra.

Alte retete recomandate:

Chec cu crema de alune si ciocolata

Tort d emere si chec de lamaie

Chec cu ness

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce