Checul cu cacao si ceai verde este delicios, imbinand perfect cele doua arome. Pe langa consistenta pufoasa, checul are si un aspect vizual extraordinar.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius si unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de chec.
Amesteca faina impreuna cu praful de copt si sarea.
Mixeaza cele 12 linguri de unt impreuna cu zaharul pana cand amestecul devine cremos. Adauga apoi cele doua oua, pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou adaugat. Apoi adauga extractul de vanilie.
Adauga amestecul de faina alternand cu lapte, pana cand le incorporezi pe amandoua.
Intr-un alt bol amesteca cele 3 linguri de unt topit impreuna cu cacao pana devine un amestec pufos. Adauga in acest bol jumatate din cantitatea de aluat deja preparat.
Adauga pudra de ceai verde in cealalta jumatate de aluat si amesteca pana cand e incorporata complet.
Adauga apoi pe rand in tava pentru chec pregatita cele doua aluaturi in felul urmator:
adauga prima data jumatate din cantitatea de aluat cu ceai verde. Pe mijloc adauga in linie aluatul cu cacao, iar deasupra adaugi restul de aluat cu ceai verde. Cu ajutorul unui betigas creaza cateva rotocoale in aluat.
Lasa checul la cuptor la 180 de grade pentru 25 de minute, apoi redu temperatura cuptorului la 160 de grade si mai lasa-l 25 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
Checul cu cacao si ceai verde se serveste ca atare sau langa o cana de lapte.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post