Chec cu cacao si anason

Se incepe cu aprinderea cuptorului. Apoi se ung 2 tavi de chec cu unt si se tapeteaza cu faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • o cana de 250 g. zahar
  • o cana de fainã
  • 8 linguri de ulei
  • 2 plicuri vanilie
  • 2 linguri de cacao
  • 2 lingurite rase de anason pisat foarte fin

Mod de preparare

Se incepe cu aprinderea cuptorului. Apoi se ung 2 tavi de chec cu unt si se tapeteaza cu faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga apoi zaharul în ploaie, putin cate putin si se bate în continuare pana cand acesta se topeste. Separat se amesteca treptat galbenusurile cu uleiul pana rezulta o maioneza in care se poate pune si vanilia (facultativ). Se amesteca apoi cu albusurile, se adauga faina tot în ploaie si la sfarsit se pune anason si cacao. Se rastoarna în tavi si se da la cuptor.


Se scot din tavi dupã 1 min. de la coacere si se taie dupã ce se racesc.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors