Chec cu banane si ciocolata

Dupa sarbatori si mese copioase, am ales sa pregatesc o reteta usoara, cu ingrediente pe care le aveam prin frigider.

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 400 g banane
  • 150 g zahar
  • 150 unt moale
  • 2 oua
  • 50 g cacao
  • 20 ml rom
  • coaja si sucul de la o portocala mica
  • 30 g alune de padure prajite
  • 30 g fructe deshidratate
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract vanilie
  • un praf de sare
  • 200 ml lapte rece

Mod de preparare

 Se amestecă romul cu zeama de portocală, se adaugă fructele deshidratate și coaja de portocală și se lasă la înmuiat. Bananele se fac piure. Separat, se bate untul la temperatura camerei cu zahărul, pana devine spumos. Se adaugă piureul de banane, apoi vanilia și se mixează din nou. Separat, se amestecă făina cu praful de copt, cu sarea și cu cacao și se adaugă amestecul treptat peste untul bătut. Acum se adaugă laptele rece treptat, mixând bine. Tapetați 2 forme de copt cu hârtie de copt și încingeți cuptorul la 180 de grade. Adăugați amestecul de fructe inmnuiate în rom, împreună cu romul și sucul în care au stat și amestecați cu o spatulă. Acum se adaugă și alunele prăjite, tăiate în bucăți și se încorporează în compoziție. Se toarnă în tăvi, lăsând 1/3 liber pentru a crește. Prăjitura se coace pentru aproximativ 30-35 de minute.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce