Se separa albusele si se bat spuma tare. Zaharul se dizolva in cele 6 linguri de apa si se fierbe 2 minute, apoi se toarna fierbinte, treptat peste a
Se separa albusele si se bat spuma tare. Zaharul se dizolva in cele 6 linguri de apa si se fierbe 2 minute, apoi se toarna fierbinte, treptat peste albus batandu-se in continuare. Se lasa cateva minute sa se raceasca si se adauga zeama de lamaie.
Se bate iar albusul pana se intareste. Se adauga galbenusurile pe rand, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Ingredientele se adauga treptat batand albusul tot timpul.
Se toarna compozitia in forma sau in 2 tavi de chec unse cu ulei si tapetate cu faina sau se poate folosi hartie de copt.
Se pot opri cateva linguri din compozitie in care se adauga cacao (la 4 linguri compozitie - 1 lingura rasa cacao) si se toarna deasupra amestecand usor la suprafata. Se coace la 180-200*C timp de 20-25 minute.
Se pudreaza cu zahar dupa ce s-a racit si se taie felii. Se poate servi si la cafea.
Reteta Chec a la Salmida a fost propusa de Salmida pe forum culinar.ro
Alte retete de chec gasiti aici:
Chec tigru,
Chec cu visine
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post