Briosele cu vin sunt alternativa perfecta a unui chec simplu. Un desert delicios care se face rapid si usor.
Se porneste cuptorul la foc potrivit.
Se mixeaza galbenusurile cu 100g zahar pana devin un amestec cremos.
Se adauga untul moale taiat in bucati si se incorporeaza cu mixerul in crema de galbenusuri.
Se adauga faina si praful de copt apoi adausurile, 1 lingura de cocos si 1/2 de pahar de visine uscate. Se adauga vinul, scortisoara si esenta si se amesteca totul bine.
Separat, se bat spuma albusurile cu sarea, apoi se adauga si restul de zahar 100g si se mixeaza pt a se dizolva bine.
Compozitia cu galbenusuri se toarna peste albusurile spuma si se amesteca usor de jos in sus.
Se pun cate 2 linguri in formele de briose si se dau la cuptorul incins in prealabil.
Se scot din cuptor si se aseaza briosele pe tavi, decorandu-se cu ce avem la indemana.
Pofta buna!
Biosele cu vin se servesc ca atare sau langa un pahar rece cu apa minerala.
Reteta de Briose cu vin a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Doitili.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post