Briose cu mere

Se incinge cuptorul la (200 grade), se ung cu ulei formele de briose. Se amesteca faina cu mirodeniile si cu praful de copt. Intr-un alt bol se amest

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 240 g faina (fina)
  • 1
  • 5 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 25 lingurita de nucsoara
  • 100 g zahar (brun)
  • 2 mere
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la (200 grade), se ung cu ulei formele de briose. Se amesteca faina cu mirodeniile si cu praful de copt. Intr-un alt bol se amesteca laptele, oul, untul topit, zaharul si bucatile de mere. Se pune faina cu mirodenii in compozitie si se amesteca usor aluatul cu o furculita. Aluatul se pune in formele de briose cca doua treimi sa acopere, deoarece aluatul va creste. Se lasa cca 30-40 de minute. Nu trebuie sa adaugati zahar brun neaparat, dar va capata o culoare mai bruna si un gust mai bun.
Puteti pregati briose si fara mere, adaugand bucati de ciocolata, stafide, coaja de portocala confiata.

Reteta originala indica folosirea fainii 000 .

Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Tiramisu

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors