Briose cu mascarpone

Reteta de briose cu mascarpone este o reteta usor de realizat iar finalul este un desert delicios si pufos.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 250 gr faina
  • - 250 gr mascarpone
  • - 100 gr unt topit
  • - 180 gr zahar
  • - 3 oua
  • - 1 plic vanilie
  • - 1 plic praf de copt
  • - 100 gr de lapte
  • - 6 patratele de ciocolata amaruie
  • - rom sau esenta de rom
  • - coaja de la un lime
  • - nuci 100g

Mod de preparare

 

Se bat bine ouale intregi cu zaharul,

Se adauga zaharul vanilat, cateva picaturi esenta rom, se adauga mascarpone ,se amesteca bine.

Se adauga untul topit si racit ,laptele iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt .

La sfarsit se pune ciocolata razuita pe razatoarea mare, peste ciocolata puneti o lingura rasa de faina si amestecati.(asta va ajuta sa nu coboare bucatelele de ciocolata la fund)

Adaugam bucatile de ciocolata la aluat si nucile tocate, razuim coaja de lime.
Se amesteca usor, se pune compozitia intr-o forma de briose.Deasupra se pot pune bombonele colorate (cip-cip).

Se coace in cuptorul deja cald, la o temperatura medie 180°.

Se pot servi cu un praf de zahar pudra deasupra.

Pofta buna!


Briosele cu mascarpone se pot servi ca atare sau langa un pahar cu lapte cald.

Reteta de briose cu mascarpone a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Doitili

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors