Incalzim cuptorul la 160 gr C. Ungem cu unt peretii unei tavi rotunde,adanci cu diametru de 23 cm si punem hartie de copt pe fund. Pentru topping, pu
Incalzim cuptorul la 160 gr C.
Ungem cu unt peretii unei tavi rotunde,adanci cu diametru de 23 cm si punem hartie de copt pe fund.
Pentru topping, punem untul si siropul intr-o cratita cu fundul gros si le tinem la foc mic pana se topesc.Le fierbem usor,pentru 2-3min., amestecand, pana se ingroasa nitelus si arata ca un sirop de caramel.
Turnam siropul obtinut in tava pregatita, il nivelam daca e cazul, aranjam ananasul si ciresele intr-un strat peste sirop.
Punem ouale, zaharul si vanilia intr-un vas mare, rezistent la caldura, aplicam tehnica bain-marie timp in care mixam de zor pentru 10-15min pana se ingroasa si lasa urma cand e ridicat mixerul.
Adaugam faina si praful de copt, cernute, amestecand usor.
Apoi untul topit, pana se incorporeaza bine.
Turnam amestecul cu pricina in tava, peste ananas si-l bagam in cuptorul incins pentru 1 h-1h si un sfert sau pana a crescut frumos, e aurie si ferma la atingere....va dati voi seama...
O lasati apoi in tava 10min dupa care o rasturnati cu grija pe farfurie si o haliti calda sau rece.
Merge ornata cu frisca...eu am lasat-o simpla, simpla si mi-a placut tare...in special partea de sus ca-i insiropata...
Reteta propusa de Dana-Timcu.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post