Tarta din orez cu lapte de cocos si caise

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu sunt un copil mai mare. Dulciurile copilariei au un loc special in sufletul meu. Recunosc ca nu mai fac asa de des ca inainte orez cu lapte, sunt tot mai curioasa de a testa combinatii de ingrediente si arome. Reteta de azi este o reinterpretare a orezului cu lapte.

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 400 ml lapte de cocos
  • 1 cana apa
  • 7 pliculete Green Sugar sticks
  • 1 pumn de caise deshidratate
  • 1 paharel mic de coniac (20-30ml)
  • 1 compot mare de caise
  • 100 ml apa
  • 1 plic gelatina granule
  • 3-4 linguri fulgi din nuca de cocos

Mod de preparare

Spalam orezul in 2-3 ape. Punem orezul intr-o craticioara cu fund dublu si 1 cana apa. Punem pe foc mic craticioara si lasam sa dea in clocot. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn sau cu o spatula. Cand orezul a absorbit apa punem jumatate din laptele de cocos. Lasam sa fiarba in continuare la foc mic, iar cand orezul a absorbit lichidul punem si restul de lapte. Adaugam 5 pliculete de GS, amestecam si lasam pe foc pana orezul este fiert si a prins consistenta dorita. Avem grija sa nu se prinda orezul in tot timpul cat sta pe foc…Punem orezul fiert intr-un castron mai mare, acoperim cu folie alimentara si-l lasam sa se raceasca.

Caisele le taiem in bucati. Le punem intr-o craticioara, adaugam coniacul, apa, 2 pliculete de GS si punem pe foc. Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute, pana siropul scade putin, iar caisele sau inmuiat. Gelatina o punem la hidratat in 50-70 ml zeama din compotul de caise. Dupa 10 minute o incalzim la flacara foarte mica, amestecam pana se dizolva. Punem gelatina peste caisele fierte.

Luam o tava dreptunghiulara de tarte cu fund detasabil si o captusim bine cu folie alimentara. Pe fundul tavii punem fulgi din nuca de cocos. Caisele din compot le taiem felii. Peste stratul de fulgi asezam frumos 2 ronduri de felii de caise din compot. Peste feliile de caise punem putin sirop din caisele fierte mai sus. Dam la frigider si lasam sa se intareasca , aproximativ 30 minute. Orezul cu lapte il amestecam cu caisele fierte si cu siropul ramas. Turnam amestecul peste straturile de caise din compot, care intre timp sau inchegat usor, datorita siropului cu gelatina. Punem o folie alimentara deasupra si dam tava la frigider pana a doua zi. Desfacem din folie, rasturnam cu grija tarta pe un platou. Daca mai este nevoie mai presaram putini fulgi din nuca de cocos, decoram cu felii de caise din compot si afine de la congelator. Portionam si servim cu dor de copilarie.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors