1. Pentru blat, se framanta un aluat din faina, unt, 80 g zahar si 1 ou; se infasoara in folie si se lasa sa se odihneasca la frigider cca 30 min. 2.
1. Pentru blat, se framanta un aluat din faina, unt, 80 g zahar si 1 ou; se infasoara in folie si se lasa sa se odihneasca la frigider cca 30 min.
2. Se incinge cuptorul la 200 °C.
3. Pe planseta tapeta cu faina se intinde o foaie subtire de aluat, se imbraca apoi cu ea o forma de tarta.
4. Se acopera cu hartie de copt, pe care se pun boabe de fasole pentru ingreunat; se coace blatul la cuptor cca 10 min.
5. Se scoate forma din cuptor si se indeparteaza hartia de copt cu tot cu boabe.
6. Se reduce temperatura din cuptor la 175 °C.
7. Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu smantana, frisca si restul de zahar.
8. Se separa restul de oua; galbenusurile se inglobeaza in compozitia de branza.
9. Se bat albusurile cu sare si se adauga la branza.
10. Se toarne amidonul in ploaie; se inglobeaza.
11. Se asaza compozitia de branza pe blat si se niveleaza.
12. Se paseaza zmeura, se strecoara, iar pireul se repartizeaza cu lingura pe compozitia de branza.
13. Se marmoreaza trecand o tepusa de lemn printre straturi.
14.Tarta se coace la cuptor cca 40 min.
15. Se scoate, se desprinde din forma si se lasa sa se raceasca.
Se poate orna cu zmeura, zahar pudra, si lamaita.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post