BLATUL:se topesc 50g unt,se adauga 100g faina,se amesteca bine si se toarna 1/2l lapte,se freaca bine pe foc mic,si se lasa la racit.Se adauga pe rand
BLATUL:se topesc 50g unt,se adauga 100g faina,se amesteca bine si se toarna 1/2l lapte,se freaca bine pe foc mic,si se lasa la racit.Se adauga pe rand galbenusurile,frecand dupa fiecare.Se bat albusurile spuma si si incorporeaza.Se unge o tava cu unt si se presara cu faina,se toarna compozitia si se coace dar nu prea tare,ca sa se poata rula.Cand foia este crescuta si are culoarea roz,se scoate.Se rastoarna pe un servet pe care s-a ras cascaval prin razatoarea mica.UMPLUTURA:150g sunca tocata,2 linguri cu smantana si putin cascaval ras,se amesteca si se unge foaie,se ruleaza,se mai rade deasupra cascaval.
Se serveste calda cu legume calda cu legume fierte(morcov,conopida,mazare)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post