Intr-o cratita topiti untul si adaugati apoi vanilia, batonul de scortisoara si frunzele de rozmarin. Mariti flacara si dupa cateva secunde adaugati
Intr-o cratita topiti untul si adaugati apoi vanilia, batonul de scortisoara si frunzele de rozmarin.
Mariti flacara si dupa cateva secunde adaugati orezul si amestecati cu o lingura sau un tel 2-3 minute. Orezul trebuie sa se perpeleasca putin.
Turnati apoi vinul si amestecati cam un minut, pana ce alcoolul se evaporeaza, iar compozitia devine cremoasa.
Puneti apoi zaharul. Din acest moment incepeti sa turnati cate un polonic de lapte. Dupa fiecare polonic amestecati bine si lasati orezul sa absoarba laptele. Nu turnati un nou polonic decat atunci cand cel precedent a fost absorbit de orez.
Procedeul dureaza cam 15-20 min. Cam pe la jumatate scoateti batonul de scortisoara. In acest timp orezul va fierbe si veti termina de pus laptele.
Gustati orezul, trebuie sa fie moale si cremos, dar boabele trebuie sa isi pastreze textura si forma. La sfarsit stingeti flacara si adaugati ciocolata pe care ati ales-o, maruntita.
Amestecati bine, iar apoi lasati cratita acoperita 1 minut.
Serviti cald ornat cu ciocolata de alta culoare, cu nuci sau fructe.
Cand e rece dati-l la frigider si veti avea o delicioasa budinca de orez.
Pofta buna!
Reteta Risotto cu ciocolata a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro
Alte retete cu orez gasiti aici:
Budinca de orez cu portocale,
Budinca de orez cu frisca si capsuni.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios