Reteta budinca sos caramel

Se topeste zaharul, se amesteca in el repede faina, se adauga untul si se stinge cu lapte. Se fierbe pana primeste consistenta unui sos, se amesteca

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120 g zahar
  • 30 g faina
  • unt cat o nuca
  • 200 ml lapte
  • 2 oua; pentru ungerea castronului
  • untura; pentru servire
  • sos caramel

Mod de preparare

Se topeste zaharul, se amesteca in el repede faina, se adauga untul si se stinge cu lapte.

Se fierbe pana primeste consistenta unui sos, se amesteca incontinuu, se ia de pe foc, se raceste, apoi se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma tare.

Se toarna intr-un castron termorezistent uns cu untura si se coace in cuptor aproximativ 40 de minute pe baie de aburi.
se serveste rece, in boluri de portelan sau sticla

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala