Pumpkin flan

Pumpkin flan este un desert foarte gustos. Pentru a pregati acest flan va trebuie 500 gr miez de dovleac proaspat taiat in cuburi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr miez de dovleac proaspat taiat in cuburi (eu am folosit congelat)
  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar (reteta cere 7 de zahar brun)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de pudra de ghimbir
  • 1/4 lingurita de nucsoara
  • 200 ml lapte
  • 25 gr unt
  • putina sare

Mod de preparare

Pumpkin flan este un desert foarte gustos. Pentru a pregati acest flan se pune dovleacul intr-o cratita cu putina apa si un varf de cutit de sare.Se acopera si se da la fiert cam 15 minute sau pana cand e moale dovleacul. Eu am pus putina apa si nu a fost nevoie sa o scurg.
Cand s-a racit se face dovleacul pireu.
Intr-un bol se bat ouale, zaharul, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si laptele. Adauga pireul de dovleac si amesteca.
Se unge o forma de copt cu unt, eu am folosit una de chec. Se adauga compozitia si se da la cuptorul preincalzit.
Se tine cam 40 de minute sau pana cand nu mai joaca mijlocul daca e scuturata forma.
Se lasa sa se raceasca.


Pumpkin flan se poate servi cu frisca.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors