Tiramisu reţetă originala este unul dintre cele mai indragite deserturi italiene, este foarte usor de facut si nu necesita coacere. Mai intai se marunteste branza.
Tiramisu reţetă originala este unul dintre cele mai indragite deserturi italiene, este foarte usor de facut si nu necesita coacere. Mai intai se marunteste branza, se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu 200 g de zahar si cu branza pana se omogenizeaza. Se bat albusurile spuma si apoi se adauga restul de zahar treptat pana cand albusurile au consistenta celor pentru bezea. Se bate frisca. Se amestetca albusurile cu crema formata din galbenusuri zahar si branza si apoi se adauga frisca. Se lasa sa se odihneasca putin. In prealabil faceti o cana de cafea amara si o puneti la racit. Inmuiati usor piscoturile in cafeaua racita si asezati-le in tava. Dupa ce ati pus primul strat de piscoturi puneti un strat de crema, asezati un nou strat de piscouri si apoi alt strat de crema. In functie de inaltimea tavii pot fi trei sau mai multe straturi, insa ultimul trebuie sa fie neaparat de crema.
Se pudreaza cu cacao sau cu ciocolata neagra fin razuita. Alte retete de prajituri recomandate:
Chec pufos
Placinta cu mere
Gogosi pufoase
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post