Prajitura cu fructe (cu caise, prune, sau piersici)

Amestecati intr-o cratita trei galbenusuri cu 5 linguri de zahar si freacati-le. Adaugati, alternativ, faina si laptele (in faina puneti praful de co

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oua 3 buc
  • zahar 8 linguri
  • faina 1 cana
  • lapte 8 linguri
  • ulei 5 linguri
  • praf de copt 1 pliculet
  • caise sau prune aprox 0.5kg)
  • sare

Mod de preparare

Amestecati intr-o cratita trei galbenusuri cu 5 linguri de zahar si freacati-le.

Adaugati, alternativ, faina si laptele (in faina puneti praful de copt stins cu putin suc de lamaie).

Adaugati uleiul si la urma albusurile batute spuma cu 3 linguri de zahar.

Compozitia finala o turnati in tava de la aragaz, unsa si infainata. Peste coca asezati fructele fara samburi (unele langa altele dupa ce au fost spalate si lasate sa se scurga bine ) .

Bagati prajitura in cuptorul incins si lasati-o sa se coaca la foc potrivit, aprox .45 de min.

Prajitura cu fructe se poate prepara si cu piersici.
Pofta buna!

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala