Prajitura cu branza si mandarine

Prajitura cu branza si mandarine este delicioasa, reteta poate fi pregatita cu succes pentru orice ocazie festiva. Fructele si crema de branza se imbina perfect in aceasta reteta culinara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g brinza de vaci
  • 2 doze mici de mandarine
  • 2 mandarine proaspete(pentru coaja rasa
  • suc si decoratie)
  • 2 pach. zahar vanilat
  • 2 plicuri budinca vanilie(Dr.Oetker)
  • 160 g zahar
  • 1 vf.sare
  • 4 oua
  • 1 lingurita praf copt
  • piscoturi
  • cioco amaruie cu aroma de portocala(fac.)

Mod de preparare

Mandarinele din doza se pun la scurs. În lipsa de mandarine proaspete, pastrati zeama de la compot pentru a inmuia piscoturile. Se mixeaza ouale+zahar+zahar vanilat+sare+coaja rasa de la mandarine..

Se adauga brinza, se mixeaza mai departe. Amestecati praful de budinca cu praful de copt, presarati peste amestecul de brinza, mixand intr-una. Se unge o tava si se tapeteaza cu putin gris. Se toarna jumatate din aluat in tava, dupa care se aseaza feliutele de mandarine deasupra. Pastrati vreo 20 de feliute pentru deco. Turnam si jumatatea cealalta de aluat peste, si dam la cuptorul incins la 180 -190°C timp de 40-45 minute.

Se lasa la racit. Dintr-o mandarina se taie feliute subtiri pentru decorat, iar din restul bucatilor stoarcem sucul si trecem piscoturile pe ambele parti prin el. Aranjam piscoturile inmuiate peste prajitura rece. Cu feliutele subtiri de mandarina, si cele ramase din compot, se decoreaza dupa fantezie.


Prajitura cu mandarine se serveste dupa ce s-a racit.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" La aceste preparate am folosit doua amestecuri...

Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala