Placinta cu peste

Pregatesti asa aluatul: Faci intai aluatul pentru care desfaci drojdia in lapte cald (sau apa), adaugi sarea, zaharul si f

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat iti trebuie:
  • 1 cana lapte sau apa
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 5-6 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare
  • Pentru umplutura iti trebuie: 600 g ton din conserva (de preferat in ulei)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Pregatesti asa aluatul:

Faci intai aluatul pentru care desfaci drojdia in lapte cald (sau apa), adaugi sarea, zaharul si faina.

Framanti un aluat elastic si ultimul ingredient cu care termini framantatul este uleiul.

Lasi sa creasca aluatul si faci umplutura.

Pregatesti asa umplutura:

Cureti legumele si tai cubulete, nu foarte mici ceapa, ardeiul si morcovul. Le pui intr-o tigaie (cu capac!) sa se inabuse 10 minute, in uleiul de masline. Scurgi tonul de uleiul din conserva, il desfaci bine, cu o furculita, intr-un castron, adaugi sucul de lamaie, sare, piper si legumele calite si racite.

Din aluatul care a crescut, intinzi 3 foi, nu foarte subtiri pe care le umpli si le rulezi. Înainte de a rula, poti adauga mici cubulete de unt, dar nu e obligatoriu.

Lasi tuburile in tava inca 20 de minute dupa care le dai la cuptor la foc mediu inca 40 de minute

Alte retete recomadate:

Peste marinat

Supa de peste

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala