Pere in lava de ciocolata

1.Se bate frisca impreuna cu zaharul tos,coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se inglobeaza pe rand ouale,urmate de faina amestecata cu praf de copt si

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • INGREDIENTE BLAT:
  • 50 ml vin rosu sec
  • 400 gr frisca lichida
  • 200 gr zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 5 oua
  • 375 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • NGREDIENTE UMPLUTUTA SI GLAZURA:
  • 7 pere mijlocii
  • sucul de la o lamaie
  • 14 caise uscate/prune uscate
  • 75 gr nuci tocate
  • 3 lg miere
  • miezul de la un baton vanilie/extract de vanilie
  • 1 lg coaja rasa de portocala

Mod de preparare

1.Se bate frisca impreuna cu zaharul tos,coaja de lamaie si zaharul vanilat.

Se inglobeaza pe rand ouale,urmate de faina amestecata cu praf de copt si cacao. Ultimul se inglobeaza vinul.

2.Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara (35x24cm) cu margine inalta. Se aseaza aluatul in tava si se niveleaza.

3.Se decojesc perele,dar nu se indeparteaza coditele.Se aseaza imediat in apa rece cu suc de lamaie. Se curata de cotoare de jos,cu ajutorul unui instrument de portionat inghetata sau cu ce aveti la indemana.

Se lasa sa se scurga si se umple fiecare para cu cate o caisa uscata.

4. Se infing perele in aluat si se presara miez de nuca. Se coace 70 min la foc potrivit, eventual dupa 60 min se acopera cu folie de aluminiu ca sa nu se arda. Se lasa sa se raceasca in tava.

5. Se da in fiert mierea cu extractul de vanilie si coaja rasa de portocala. Se unge parajitura cu acest amestec, se taie bucati si se serveste.
Pofta buna!

Reteta Pere in lava de ciocolata a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro

Alte retete cu pere gasiti aici:

Clatite cu pere caramelizate,

Chec cu pere si zahar caramel,

Flognarde aux poires (prajitura cu pere)

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala