Laptele se pune intr-o craticioara si se incalzeste fara sa fiarba. Gelatina se pune in apa rece si cand s-a umflat se scurge si se pune la topit in
Laptele se pune intr-o craticioara si se incalzeste fara sa fiarba.
Gelatina se pune in apa rece si cand s-a umflat se scurge si se pune la topit in laptele caldut.
Daca laptele e prea rece si gelatina nu se dizolva se mai pune putin pe aragaz la foc mic pana cand se topeste.
In alta craticioara se pune smantana cu zaharul praf la foc mic si se amesteca pana ce se topeste zaharul, si aici atentie mare pentru ca nu trebuie sa fiarba. Daca nu aveti zahar pudra merge si cel normal, probabil se va dizolva mai greu. La sfirsit cand zaharul s-a topit adaugati lichiorul.
Amestecati continutul celor 2 craticioare si varsati compozitia obtinuta in forma, puneti citeva ore (cel mai sigur e de la o zi la alta) in frigider.
E foarte simplu de facut, singura problema poate aparea cu cantitatea de gelatina, deci daca e mai putina poate ca budinca sa iasa cam moale, eu aici o gasesc in foi si fiecare foaie are 8 grame, din experienta cred ca 4 foi dintr-astea sunt suficiente.
Se poate orna apoi in mod traditional cu caramel, daca alegeti acesta, trebuie unsa forma cu caramel (200 de grame de zahar si 3 linguri de apa) inainte de a varsa compozitia, dar asupra reusitei eu nu garantez pentru ca nu l-am facut niciodata cu caramel.
Se poate decora in diverse feluri: taiata felii si deasupra adaugate fructe de padure si zahar pudra.
Al doilea exemplu e tot cu budinca in forma de colac si in centru fructe de padure cu zahar sau doar decorata cu cirese in sirop.
Reteta Panna cotta a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum www.culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post