Fierbem laptele cu 4 dkg de zahar, coaja de lamaie nerasa, sarea si batonul de vanilie crestat. Adaugam orezul spalat si fierbem la foc mediu 20 de mi
Fierbem laptele cu 4 dkg de zahar, coaja de lamaie nerasa, sarea si batonul de vanilie crestat. Adaugam orezul spalat si fierbem la foc mediu 20 de minute, amestecand continuu. Racim amestecul in baie de apa rece. Apoi scoatem coaja de lamaie si batonul de vanilie. Caisele le spalam si scoatem samburii. Prajim 8 dkg de zahar pana devine auriu, adaugam vin si 2 linguri de suc de lamaie. Adaugam caisele, presaram cu condimente si fierbem la foc mediu 2-3 minute. Adaugam intaritorul dizolvat in 2 linguri de apa, si fierbem la foc mare 1 minut, dupa care racim amestecul in baie de apa rece ca gheata. Punem deoparte 8-12 jumatati de caise pentru decor. Batem 2 dl de frisca. Adaugam la orez 1 dl de frisca nebatuta ramasa si apoi o adaugam pe cea batuta. Turnam amestecul intr-un vas, alternativ cu amestecul de caise, in 4 straturi si il punem la rece cel putin o ora. La servire decoram cu jumatatile de caise, fistic si lamaita.
Alte retete recomandate:
Gogosi
Tarta cu visine
Tiramisu
Compot de caise
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post