Laptele de pasare in crusta caramel sau ille flottante in denumirea lui originala este un desert fin pe baza de lapte, oua, zahar si delicioasa aroma de vanilie.
In primul rand preparam creme anglaise:
Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul intr-o craticioara. Se mixeaza la viteza mica, pana ce crema se intareste si se albeste (cam 3 minute). Se adauga amidonul si se amesteca bine.
Taie pastaia de vanilie in 2, razuie cu lama unui cutit semintele si adauga-le la amestecul de galbenusuri.
Pune laptele la incalzit pana aproape de punctul de fierbere impreuna cu pastaia de vanilie. Cand este fierbinte toarna-l in fir subtire peste galbenusuri (fara pastaie). Acopera crema cu folie alimentara si da-o la frigider la racit.
Bate albusurile bine impreuna cu cele 150g de zahar tos, apoi imparte-le in boluri mai mici acoperite si pune-le la baie de aburi pentru cateva minute.
Lasa-le apoi in bol sa se raceasca.
Topeste restul de 220g de zahar si formeaza in ce forma doresti "gratare" de zahar ars.
Serveste albusurile in forme individuale cu creme anglaise, deasupra aseaza cosuletele de zahar topit si presara fulgi de migdale.
Laptele de pasare poate fi servit oricand.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post