Jeleu Bavarez

Presaram ceafa cu sare si o frecam cu condimentele de gratar si piperul macinat, o stropim cu ulei si o punem la cuptorul pre-incalzit. O coacem o ora

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 morcov
  • 1 ardei verde
  • 10 dlg mazare
  • 60 dkg ceafa
  • 8 pui de porumb
  • 10 dkg castraveti mici
  • 10 dkg ciuperci
  • 1 l supa de oase
  • 1
  • 5 linguri praf de gelatina
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 10 boabe de piper
  • Sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita condimente petru gratar
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Presaram ceafa cu sare si o frecam cu condimentele de gratar si piperul macinat, o stropim cu ulei si o punem la cuptorul pre-incalzit. O coacem o ora la 200 de grade stropind-o continuu cu untura. Fierbem ouale tari si le taiem rondele. Punem la fiert morcovul cu ardeiul in apa sarata. Dupa 5 minute adaugam mazarea si ciupercile, fierbem 5 minute si le feliem. Taiem in fasii subtiri ceafa si impartim bucatile in 4 vase rezistente termic. Stratificam legumele cu carnea si rondelele de oua. Fierbem supa de oase, adaugam otetul, sarea, boabele de piper si amestecand continuu incorporam praful de gelatina. Dupa zece minute, o strecuram printr-o sita deasa si o turnam peste legume. Punem la frigider pana se intareste.
Alte prajituri recomandate

Tarta cu visine

Tort diplomat

Tiramisu

Prajitura cu visine

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala