Insula plutioare

Eu folosesc vas iena 1.5-2L. Se freaca 2 pahare de zahar cu cele 6 galbenusuri pana isi schimba culoarea. Se pune jumatate din lapte si faina - se omo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • zahar= 4 pahare
  • oua =6 buc
  • faina = 1 pahar
  • lapte 0.5l
  • esente

Mod de preparare

Eu folosesc vas iena 1.5-2L.

Se freaca 2 pahare de zahar cu cele 6 galbenusuri pana isi schimba culoarea.

Se pune jumatate din lapte si faina - se omogenizeaza ca faina sa nu se faca cocoloase.

Se pune restul de lapte si se pune la foc pana se ingroasa( compozitia se face in tuci).

Dupa ce se da jos de pe foc se aromeaza cu esentele preferate si se pune in vasul iena.

Separat intr-un ibric se caramelizeaza 1 pahar de zahar si se pune peste crema deja existenta in vas.

Albusurule se bat spuma tare cu paharul de zahar ramas si se pune peste zaharul caramelizat - formand cu lingura cativa " munti ".

Se introduce la cuptor pana se rumeneste deasupra - in jur de 30 min.
Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors