Se pune la fiert laptele cu 150 gr zahar si plicul de zahar vanilat. Cand incepe sa dea in clocot se toarna grisul in ploaie amestecand continuu si s
Se pune la fiert laptele cu 150 gr zahar si plicul de zahar vanilat. Cand incepe sa dea in clocot se toarna grisul in ploaie amestecand continuu si se lasa la fiert pana se ingroasa compozitia, dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga apoi galbenusurile si albusurile batute spuma si se amesteca. Separat, se ard 100 gr zahar intr-un vas si se misca sa se acopere cu zahar si peretii laterali. Se pune este zaharul ars, pasta de gris si se pune compozitia la cuptor, la foc mic. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, iar dupa aceea se rastoarna pe un platou.
Se serveste rece.
Alte retete:
Tort cu mere si crema de zahar ars Budinca de orez cu mere
Galuste cu prune
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post