Gris cu lapte si gem de caise

Gris cu lapte si gem de caise este un desert rapid si delicios, o budinca de gris foarte aspectuoasa, potrivita si pentru copii.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 pahare de lapte
  • 1 pahar de gris
  • 1 jumatate de pahar de zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 varf de cutit de bicarbonat (daca nu stiti cat de proaspat este laptele; bicarbonatul previne branzirea laptelui)
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 50 grame de unt
  • gem de caise pentru servire

Mod de preparare

Puneti laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara. Adaugati sarea, bicarbonatul, zaharul si zaharul vanilat. Cand se apropie de punctul de fierbere, adaugati grisul treptat, amestecand tot timpul cu un tel sau lingura. Fierbeti câteva minute, amestecand constant, pana obtineti o crema ca o mamaliga moale.

Adaugati untul taiat bucatele, omogenizati si luati de pe foc. Turnati grisul in forme pana se intareste apoi pe farfurii si adaugati peste el gem de caise.


Grisul cu lapte si gem de caise se serveste dupa ce se intareste.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce