Aceasta reteta de gris cu fructe este delicioasa si se prepara usor. Pentru a o realiza, aveti nevoie de gris, fructe, vanilie si zahar.
Pentru grisul cu lapte se pun la fiert fructele spalate cu apa. Dupa ce dau cateva clocote, se iau de la foc, se lasa sa se raceasca, apoi se dau printr-o sita, zeama impreuna cu fructele.
Se pune la fiert, adaugand zaharul, vanilia si grisul putin cate putin, in ploaie, amestecand mereu pana se ingroasa ca o crema. Se ia de la foc si se bate cu telul ca sa devina spumoasa, apoi se toarna intr-o forma de sarlota sau de budinca, udata cu apa rece si se tine la gheata 2—3 ore.
Inainte de a o servi, se rastoarna pe o farfurie si se garniseste cu cateva fructe crude.
Alte retete recomandate:
Prajitura olandeza cu fructe
Tarte cu fructe
Prajitura cu zmeura
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post