Ghetar de bezea

Se bat bine albusele cu zaharul apoi se amesteca usor cu galbenusele, praful de copt si faina. Se pune alutul in tava de tort tapetata cu hartie si se

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat: 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • un praf de copt
  • crema: 100 g nuci prajite
  • 75 g bezele cumparate
  • 600 ml frisca
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • 50 g zahar pudra
  • 100 g fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Se bat bine albusele cu zaharul apoi se amesteca usor cu galbenusele, praful de copt si faina. Se pune alutul in tava de tort tapetata cu hartie si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca complet. Nucile se prajesc si se taie bucati mari. Bezelele se sfarama. Se insiropeaza blatul cu suc de portocale fara acid si se pun 1/2 din bezelele sfaramate pe blat. Se bate frisca cu zaharul si cele 2 plicuri de inataritor. Se amesteca cu ciocolata si cu nucile si se pune pe blat sub forma de cupola. Se presara restul de bezele si se da tortul la rece 3 ore inainte de servire.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala