Far breton, un flan de prune uscate

In laptele caldut dizolvam zaharul vanilat. Amestecam faina cu zaharul. Cele doua oua le mixam rapid cu laptele. Le adaugam la amestecul de faina cu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 4 linguri de faina
  • 100 gr zahar(eu am folosit fructoza)
  • 50 gr unt topit
  • esenta vanilie sau zahar vanilat
  • 150 gr prune uscate

Mod de preparare

In laptele caldut dizolvam zaharul vanilat. Amestecam faina cu zaharul.

Cele doua oua le mixam rapid cu laptele.

Le adaugam la amestecul de faina cu zahar.A venit randul si untului topit.

Prunele uscate le asezam in tava (eu am folosit o tava de silicon) unsa cu unt, eventual prunele le infainati ca sa nu riscati sa se lipeasca de tava.

Turnam peste prune toata compozitia. Dam la cuptorul preincalzit 180 grade pentru 40 -45 de minute (depinde de cuptor) .

Se serveste cu frisca sau inghetata sau iarna langa o cana de ceai cald.

Pofta buna!

Reteta Far breton, un flan de prune uscate a fost propusa de EATALY pe forum culinar.ro

Alte retete cu prune uscate gasiti aici:

Tarta cu prune uscate,

Prajitura cu fructe festiva

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors