Desert din mere cu chifle

Se inmoaie chiflele in laptele indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilat. Merele curatate de coaja se taie in felioare subtir

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-7 mere mari
  • 4 chifle
  • 4 linguri zahar tos
  • 1-2 oua
  • putina scortisoara
  • 2 linguri unt
  • 2 pahare lapte cu zahar vanilat
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare

Se inmoaie chiflele in laptele indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilat. Merele curatate de coaja se taie in felioare subtiri, se inabusa in untul incins, impreuna cu restul de zahar si cu scortisoara. Se amesteca chiflele muiate si frecate cu merele inabusite, se adauga putin pesmet si se toarna intr-o forma unsa si presarata cu pesmet. Se da la cuptor 1 ora
Se serveste cald sau rece, presarat cu zahar vanilat

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala