1.5 l lapte se pun la fiert cu 5 linguri zahar si zaharul vanilat. Se freaca cele 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar, se adauga budinca si se omogeni
1.5 l lapte se pun la fiert cu 5 linguri zahar si zaharul vanilat. Se freaca cele 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar, se adauga budinca si se omogenizeaza cu 300 ml. lapte. Cand fierbe laptele se adauga compozitia cu budinca si se lasa la fiert la foc mic. Intre timp albusurile (5) se bat spuma tare cu 5 ling.de zahar. Cand s-a intarit crema care fierbe,se ia de pe foc si se amesteca cu albusurile. Crema trebuie sa fie calda. Se tapeteaza fundul unei tavi cu biscuiti, se toarna crema, dupa care se acopera cu un strat de biscuit. Se da la rece cel putin 4 ore.
Cremesul se va putea taia foarte usor, dupa forma biscuitilor.
Cu frisca, sau topping de fructe.
Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...
Biscuiti aperitiv, cu cascavalIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala