Crema de mere

Crema de mere este o reteta de desert foarte simpla si gustoasa. Aveti nevoie de mere, zahar, frisca, unt si faina

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 2 oua
  • * 100 g zahar
  • * 100 ml lapte
  • * 2 linguri faina
  • * vanilie
  • * 2 mere
  • * Caramel:
  • * 100 g zahar
  • * 50 ml frisca
  • * 50 g unt

Mod de preparare

Merele se curata de coaja si cotor;se taie cubulete si se fierb pana se inmoaie.Se scurge lichidul si se paseaza.Se lasa la racit.
Ouale se mixeaza cu zahar pana devin cremoase.Se adauga laptele si vanilia si se omogenizeaza.Se incorporeaza faina, avand grija sa nu ramana cocoloase.La sfarsit se incorporeaza merele pasate.
Compozitia se toarna in forme de silicon/ceramica si se lasa la cuptorul preincalzit aprox 45 min,la foc mediu-mic. Se lasa sa se raceasca si se scot din forme si se lasa la frigider. Se servesc cu caramel.
Caramel:
Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi frisca lichida. Amestecam energic.


Se pot servi cu frisca sau inghetata de vanilie.
Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala