Cosulete de bezea cu crema si fructe

Se incalzeste cuptorul la 200 grade F (95 grade C). Se bat albusurile spuma tare, se adauga crema tartar si se mai mixeaza un minut. Zaharul se ameste

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 cup zahar (cam 340 g)
  • 6 albusuri
  • 2 tbsp amidon
  • 1/4 tsp crema de tartar
  • (tbsp=lingura; tsp=lingurita)

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 grade F (95 grade C).

Se bat albusurile spuma tare, se adauga crema tartar si se mai mixeaza un minut. Zaharul se amesteca cu amidonul, apoi se adauga cate o lingura, pe rand, peste albusuri.Se mixeaza bine pana compozitia devine lucioasa si formeaza creste.

Se folosesc doua tavi tapetate cu hartie de copt.Pe fiecare hartie se traseaza cate 4 cercuri cu diametrul de 8,3-8,9 cm (3 1/4- 3 1/2 inch). Se pune compozitia in sprit. Se umple fiecare cerc cu cate o spirala de bezea, apoi pe fiecare spirala se traseaza pe contur cate 3 cercuri, unul peste celalalt, pentru a forma un cosulet. Sper ca m-ati inteles...

Se introduc la cuptor astfel: una din tavi jos, iar cealalta sus, niciuna la mijloc...Se coc 3 ore, fara sa se deschida usa cuptorului,apoi se stinge cuptorul si se lasa peste noapte sa se usuce in cuptor.

Ies 8 cosulete (asa zice reteta originala),care pot fi umplute si decorate dupa preferinta.

Cealalta parte le-am umplut cu aceeasi crema de vanilie in care am amestecat o lingurita de cacao si una mai rasa de ness,dizolvate in prealabil in putin lapte.Am decorat cu frisca,cirese Maraschino si figurine de ciocolata.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala