Se incalzeste cuptorul la 200 grade F (95 grade C). Se bat albusurile spuma tare, se adauga crema tartar si se mai mixeaza un minut. Zaharul se ameste
Se incalzeste cuptorul la 200 grade F (95 grade C).
Se bat albusurile spuma tare, se adauga crema tartar si se mai mixeaza un minut. Zaharul se amesteca cu amidonul, apoi se adauga cate o lingura, pe rand, peste albusuri.Se mixeaza bine pana compozitia devine lucioasa si formeaza creste.
Se folosesc doua tavi tapetate cu hartie de copt.Pe fiecare hartie se traseaza cate 4 cercuri cu diametrul de 8,3-8,9 cm (3 1/4- 3 1/2 inch). Se pune compozitia in sprit. Se umple fiecare cerc cu cate o spirala de bezea, apoi pe fiecare spirala se traseaza pe contur cate 3 cercuri, unul peste celalalt, pentru a forma un cosulet. Sper ca m-ati inteles...
Se introduc la cuptor astfel: una din tavi jos, iar cealalta sus, niciuna la mijloc...Se coc 3 ore, fara sa se deschida usa cuptorului,apoi se stinge cuptorul si se lasa peste noapte sa se usuce in cuptor.
Ies 8 cosulete (asa zice reteta originala),care pot fi umplute si decorate dupa preferinta.
Cealalta parte le-am umplut cu aceeasi crema de vanilie in care am amestecat o lingurita de cacao si una mai rasa de ness,dizolvate in prealabil in putin lapte.Am decorat cu frisca,cirese Maraschino si figurine de ciocolata.
"Retete de Pasti" M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere.
Luscos ardelenescIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala