Clafoutis cu agrise si zmeura

Clafoutis va fi mereu un desert binevenit pe masa oricui. Se poate adapta cu fructe de sezon. Noi va propunem varinata de clafoutis cu agrise si zmeura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de zmeura
  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 150 g zahar tos
  • 30 cl de lapte
  • 25 g unt sau margarina
  • agrise
  • 1 virf de cutit de sare
  • zahar pudra (pentru prezentare)
  • aroma scortisoara sau zahar vanilat

Mod de preparare

Zmeura si agrisele se spala bine. Intr-un vas de 30 cm, care s-a uns bine cu unt sau margarina se aseaza fructele, formandu-se un strat. Se presara 100 de g din zaharul tos deasupra cireselor.

Separat se amesteca restul ingredientelor cu aroma aleasa (scortisoara ori un plic de zahar vanilat, dupa gustul bucataresei). Se varsa amestecul peste fructe si se introduce la cuptor (incalzit prealabil la 200 grade C - termostat 6/7), timp de 45 de minute.


Clafoutis cu agrise si zmeura se serveste la temperatura ambianta presarat cu zahar pudra deasupra sau cu frisca.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și...

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala