Cheesecake rapid

1. Se unge o tava (rotunda) cu unt si se presara mult pesmet atat pe fund cat si pe peretii tavii. 2. Se bat cu mizerul intai galbenusurile cu zahar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua mari (numai galbenusurile)
  • 4 linguri branza de vaci
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de smantana mai tare
  • 2-3 linguri zahar
  • 3-4 linguri pesmet
  • 1 lingurita de unt
  • vanilie
  • aroma de lamaie

Mod de preparare

1. Se unge o tava (rotunda) cu unt si se presara mult pesmet atat pe fund cat si pe peretii tavii.

2. Se bat cu mizerul intai galbenusurile cu zaharul, se adauga smantana, branza de vaci si faina, pe rand, continuand sa se amestece bine.

3. Se toarna amestecul cu grija in tava si se coace la foc mic apoi ceva mai mare pana cand se rumeneste, dar nu foarte mult. Prajitura aceasta nu trebuie sa iasa foarte tare, ea se aseamana cu o pasca fara aluatul de cozonac.
1. Se bate frisca si se decoreaza cu frisca si cu fructe proaspete dupa dorinta.

2. Se decoreaza cu fructe din compot, sau fructe prospete, dupa gust.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din legume

Chiftelute din legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide