Budinca Guiness cu ciocolata este un desert numai bun pentru petrecerile intre prieteni, si e perfect pentru iubitorii berii irlandeze.
Intr-un bol potrivit amestecati galbenusurile cu zaharul.
Deschideti doza de Guiness si turnati lent, pentru a reduce spuma, intr-un recipient cam jumatate din continut. Turnati jumatatea ramasa din continutul dozei intr-o tigaie cu fundul gros, apoi adaugati 300g de smantana si amestecati pentru a omogeniza continutul. Puneti tigaia pe foc mediu amestecand din cand in cand, pana la formarea unor bule la marginile amestecului. Luati de pe foc, adaugati ciocolata si amestecati pana la obtinerea unei creme moi si omogene.
Turnati cu grija amestecul de ciocolata fierbinte peste galbenusuri amestecand constant pentru prevenirea cocolaselor. Puneti amestecul obtinut inapoi in tigaie si puneti tigaia la foc mic. Amestecati des pana cand amestecul se ingroasa suficient cat sa acopere dosul lingurii, in jur de 15 minute. Budinca va parea taiata. Puneti amestecul in blender si porniti-l la viteza maxima timp de 1 minut. Puneti budinca in pahare (in jur de 6 portii), lasand 2-3 centimetri de la varf, acoperiti paharele cu folie de plastic si lasati-le la rece.
Intre timp preparati siropul:
Turnati Guinessul ramas intr-o tigaie mica si puneti-l la foc mediu pana fierbe. Faceti focul mic si fierbeti in jur de 20 minute, pana va ramane o lingura de continut in tigaie. Turnati siropul intr-un bol mic si lasati-l sa se raceasca.
Bateti smantana ramasa pana la formarea unei spume solide, adaugati siropul si amestecati pana se omogenizeaza. Puneti crema obtinuta in fiecare pahar de budinca si serviti-va prietenii.
Se va servi rece, alaturi de prieteni!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post