Budinca dulce de paine

Se opareste miezul unei franzele cu lapte clocotit, indulcit si vanilat dupa gust si se lasa sa se raceasca un sfert de ora. Se adauga apoi cele doua

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 l lapte
  • 1 franzela mijlocie
  • 2 oua
  • 100 g de stafide
  • vanilie
  • 4-5 linguri de zahar tos
  • 2 linguri de rom

Mod de preparare

Se opareste miezul unei franzele cu lapte clocotit, indulcit si vanilat dupa gust si se lasa sa se raceasca un sfert de ora. Se adauga apoi cele doua oua si o mana de stafide spalate si parfumate cu rom. Amestecul se omogenizeaza, se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se tine forma in cuptor, la foc potrivit, o ora. Cand s-a rumenit usor, se scoate, se raceste in forma si se pudreaza cu zahar praf.
Se taie felii groase si se serveste calda, sau rece.

Alte retete dulciuri recomandate

Ciocolata de casa

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors