Budinca de taietei cu mac

Budinca de taietei cu mac nu necesita mult timp pentru peparare. Aveti nevoie de zahar, taietei, mac, stafide, unt si pesmet.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400-500 gr taietei
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr pesmet
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr mac
  • 150 gr zahar
  • 50 gr pesmet
  • 50 gr stafide
  • scortisoara
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Se fierb taieteii in apa fiarta cu sare, apoi se strecoara si se lasa la scurs. Se freaca galbenusurile cu 100 gr zahar, se adauga taieteii, apoi 70 gr unt topit si se amesteca bine. Se incorporeaza la final albusurile batute spuma. Se unge o tava cu restul de unt, apoi se presara cu pesmet si se toarna jumatate din compozitia pregatita anterior. Se prepara umplutura in felul urmator: se opareste macul, se scurge, apoi se freaca pana devina ca o crema. Se adauga putin pesmet, stafide, scortisoara, coaja rasa de lamaie si la urma zaharul fiert cu 100 ml apa. Se pune umplutura de mac peste taieteii din tava, se adauga restul de taietei si se netezeste budinca. Se lasa la copt intre 25-30 de minute.


Budinca se serveste pudrata cu zahar vanilat sau sirop de fructe.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Cornulete cu rahat
Clatite de post

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors