Budinca de smochine

Se taie smochinele felii subtiri si se pun intr-un vas adanc. Separat se freaca zaharul cu galbenusurile si, cand arata ca o crema, se pun deasupra al

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g smochine
  • 8 oua
  • 200 g franzela
  • 100 g zahar
  • o cana de lapte

Mod de preparare

Se taie smochinele felii subtiri si se pun intr-un vas adanc. Separat se freaca zaharul cu galbenusurile si, cand arata ca o crema, se pun deasupra albusurile batute spuma tare. Se amesteca smochinele cu crema, se

pun in vasul n care feliile de franzela au fost oparite cu lapte clocotit. Din doua linguri de zahar se obtine un strat subtire de zahar ars, cu care se tapeteaza fundul si peretii unei forme rotunde. Se toarna compozitia in forma ce se pune intr-o cratita cu apa care fierbe. Se fierbe in bain-marie trei sferturi de ora, dupa care se rastoarna pe un platou, se Iasa sa se raceasca si se taie felii.
Budinca se serveste calduta, ca desert.

Alte retete dulciuri recomandate

Tiramisu

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors