Budinca de piscoturi

Intr-o forma rotunda de tabla cu peretii drepti, bine unsa cu unt, se pun piscoturile asezate in rinduri incrucisate iar intre rinduri se pun stafidel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g de piscoturi
  • 100 g stafide
  • o bucatica de unt
  • fructe din dulceata
  • crema (1/2 litru lapte
  • 120 g zahar vanilat
  • 4 oua) si sirop (200 g zahar tos)

Mod de preparare

Intr-o forma rotunda de tabla cu peretii drepti, bine unsa cu unt, se pun piscoturile asezate in rinduri incrucisate iar intre rinduri se pun stafidele si fructele taiate in bucati mici. Ultimul rind de piscoturi trebuie sa fie mai jos decit marginea formei. Separat, se face crema de vanilie punind laptele, vanilia si zaharul la foc redus pina se topeste zaharul. Intr-un castron, se amesteca bine 2 oua intregi si 2 galbenusuri fara sa fie batute spuma. Se toarna incet laptele peste oua, amestecind mereu. Se strecoara si se toarna usor peste piscoturile din forma. Dupa 10 minute se acopera forma si se pune sa fiarba la cuptor in baie de apa. Cind e gata, se lasa sa se racoreasca in forma, apoi se rastoarna si se serveste cald cu sirop de zahar ars.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors