Budinca de piine cu dulceata

Aceasta budinca este una dintre cele mai bune aperitive. Pentru a prepara aceasta reteta, ai nevoie de paine, dulceata, lapte si unt.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 franzela
  • 2-3 oua
  • 150g unt
  • 1 litru lapte
  • 200 gr. zahar
  • dulceata

Mod de preparare

Aceasta budinca este una dintre cele mai bune aperitive. Pentru a prepara aceasta reteta, ai nevoie de paine, dulceata, lapte si unt. Se taie franzela felii. Se unge forma cu unt. Se asaza un rand de felii de franzela, se ung cu dulceata de visine sau alta dulceata si se continua astfel pana se termina franzela. Se bat ouale intregi, apoi se adauga putin cate putin lapte indulcit si fierbinte si se toarna peste franzela. Se da la cuptor sa se rumeneasca. Nu trebuie sa se umple forma, deoarece painea isi mareste volumul si poate da afara din forma.


Se serveste cald.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte

Am vazut aceasta reteta acum mult timp, pregatita de Vladut de la neatza si tare mult mi-a placut! Acum avand mere aromate de...

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala