Budinca de piine aromata

Aceasta budinca este foarte delicioasa. Pentru un gust mai aromat se adauga aroma de vanilie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr. piine toast alba
  • 50 gr. unt
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri fructe confiate
  • 600 ml. lapte
  • 4 albusuri
  • 75 gr. zahar pudra
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Aceasta budinca este foarte delicioasa. Pentru un gust mai aromat se adauga aroma de vanilie. Painea toast felii se unge cu unt si se taie in felii mai mici. Se asaza in strat intr-o forma de cuptor si se presara fructele si stafidele. Separat, se bat albusurile impreuna cu zaharul praf si se aduga esenta si laptele. Totul se toarna peste piine. Se da la cuptor la foc potrivit cam 40 minute.


Se serveste cald, langa cacao, ciocolata fiebinte, ceai

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Coliva de grau

Este Postul Mare al Paștelui și credincioșii duc la biserici colive de grâu, pentru pomenirea celor adormiți...

Coliva de grau
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala