Budinca de piine

Cand vrem sa pregatim aperitive gustoase, putem prepara budinca de piine. Pentru aceasta reteta avem nevoie de paine, lapte si zahar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. de piine alba
  • 100 gr. unt
  • 1/2 pahar lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 praf de vanilie
  • sare

Mod de preparare

Cand vrem sa pregatim aperitive gustoase, putem prepara budinca de piine. Pentru aceasta reteta avem nevoie de paine, lapte si zahar. Painea alba, fara coaja, se taie felii care se ung cu unt si se aseaza in randuri indesate, intr-o forma unsa cu unt. Se amesteca ouale cu zaharul, se subtiaza treptat cu lapte fierbinte, se adauga sare si praf de vanilie. Se amesteca totul bine si se toarna peste feliile de paine. Cand painea s-a imbibat bine cu compozitia din oua si lapte, budinca se pune la copt.


Se serveste cald.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu dovleac

m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba

Desert cozonac cu dovleac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala