Budinca de pere

Se face o crema de vanilie din: zahar, galbenusuri, lapte vanilat, smantana si gelatina. Se curata perele, se taie in patru, se scoate casuta cu samb

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 pere tari
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 1 sfert baton de vanilie
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr zahar
  • 200 ml lapte vanilat
  • 100 ml smantana
  • 2 foi de gelatina
  • 300 gr frisca
  • 3 linguri rom
  • 12 piscoturi
  • 3 linguri jeleu de zmeura

Mod de preparare

Se face o crema de vanilie din: zahar, galbenusuri, lapte vanilat, smantana si gelatina. Se curata perele, se taie in patru, se scoate casuta cu samburii si codita. Se face un sirop un sirop din zahar, apa si vanilie. Se fierb perele in sirop, ca pentru compot si se lasa sa se raceasca. Cand crema s-a racit, se amesteca frisca si romul. Se aseaza intr-un castron un strat de crema, bucatele de piscoturi, se acopera cu o parte din perele taiate felii in lungime, se pune restul de crema, deasupra se pun din nou piscoturi de pere aranjate frumos. Se stropeste totul cu jeleu de zmeura muiat putin pe foc.

Se pune castronul in frigider si se serveste rece.Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat

Tiramisu

Chec pufos

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors