Budinca de paine

Este o reteta economica care te ajuta sa scapi de paine veche transformand-o intr-un delicios desert

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 cups lapte
  • 4 linguri cu varf zahar
  • 2 linguri unt si inca una pentru uns tava
  • Paine veche aprox 4 felii mari taiata bucati. Trebuie sa aiba cel putin 2 zile
  • Esenta de vanilie
  • Dupa preferinta se por adauga:
  • afine proaspete
  • migdale fulgi
  • nuci bucatele
  • stafide
  • merisoare
  • bucatele ciocolata
  • etc

Mod de preparare

Se unge tava cu unt si se pune in tava paine bucatele. Printre ele, puteti pune preferintele (fructele, ciocolata, stafidele, merisoarele sau nucile). Laptele se incalzeste putin impreuna cu zaharul, vanilia si untul atat cat trebuie sa se topeasca cel din urma.

Ouale se bat ca pentru omleta si se amesteca bine cu compozitia de lapte. Totul se toarna peste paine in tava si se da la cuptorul preincalzit, pentru 25 min sau pana se rumeneste.

Se poate servi cald, cu inghetata langa sau rece presarat cu zahar pudra sau sirop de ciocolata/ caramel.

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Parteneri
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese