Budinca de paine

Budinca de paine este un desert delicios, usor de facut si iubit de toata lumea.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 500 g de piine se iau:
  • 100 g unt
  • 1/2 pahar lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 praf de vanilie

Mod de preparare

Piinea alba, fara coaja, se taie felii care se ung cu unt si se asaza in rinduri indesate, intr-o forma unsa cu unt. Se feaca ouale cu zahar, se subtiaza treptat cu lapte fierbinte, se adauga sare si praf de vanilie, se freaca si se toarna peste feliile de piine. Cind piinea s-a imbibat bine cu compozitia din oua si lapte, budinca se pune la copt.




Budinca de paine se poate servi alaturi de un pahar cald de lapte sau de o cupa rece de inghetata de vanilie.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Un dulce simplu și super apreciat în familia noastră!

Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala