Budinca de orez cu vin

Orezul ales si spalat se fierbe cu vinul si cu jumatate din cantitatea de zahar. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu untul usor incalzit, rest

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr. orez
  • 1/2 l vin rosu
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 3 linguri unt
  • 3 oua
  • 1 praf sare
  • unt si pesmet pentru forma

Mod de preparare

Orezul ales si spalat se fierbe cu vinul si cu jumatate din cantitatea de zahar. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu untul usor incalzit, restul de zahar, galbenusurile puse unul cite unul, scortisoara, sarea, iar la urma albusurile batute spuma. Se asaza in forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet si se da la cuptor 20-25 minute Se presara cu zahar pudra vanilat.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" La aceste preparate am folosit doua amestecuri...

Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala