Budinca de orez cu stafide si vanilie

Se spala si se pune la fiert orezul cu laptele si vanilia, la foc mic. Cind orezul este pe jumatate fiert, se adauga zaharul si sarea si se las

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g orez
  • 4 cesti
  • lapte
  • ¾ pahar zahar
  • 100 g unt
  • 100 g stafide
  • 4 oua
  • vanilie
  • 1 praf sare
  • unt pentru forma

Mod de preparare

Se spala si

se pune la fiert orezul cu laptele si vanilia, la

foc mic. Cind orezul este pe jumatate fiert, se

adauga zaharul si sarea si se lasa sa mai fiarba

pina ce laptele a scazut cu totul si orezul este

moale. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga

galbenusurile unul cite unul, stafidele si la urma

spuma de albusuri. Se amesteca usor si se asaza in

forma de budinca unsa cu unt. Se lasa la copt pina

ce se rumeneste. Se rastoarna pe farfurie.
Se serveste cu sos de vanilie.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi cu tarhon

Vazut la Merisor, salivat, poftit si pus mana si facut. Foarte buna!

Ciorba de cartofi cu tarhon
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala